Szlakiem smaków klasycznie

Słodycze, to międzynarodowy język miłości!

 Z takim hasłem marka Belami wyszła na światowy rynek wielbicieli słodkich specjałów.

Miłość do czekolady i owoców połączyliśmy z pasją tworzenia czekoladowych specjałów: owoce i orzechy oblewane belgijską czekoladą, wykwintne praliny i aksamitne trufle oraz chipsy czekoladowe.

Owoce w czekoladzie z samego serca Europy.

W czasie epoki wielkich odkryć geograficznych
Europejczycy zdominowali większość świata.
Zdobywcy sprowadzali przed majestat władców
europejskich wszystko co cenne i niezwykłe i tak
w XVI wieku na stoły królów trafiła czekolada.
Od tamtej pory wciąż udoskonalana receptura oraz
połączenia doprowadziły do stworzenia jej unikalnych
kompozycji i smaków.
To właśnie z tej tradycji czerpie swoją inspiracje Belami.

Czekoladowa Pokusa

8

Orzech laskowy w czekoladzie mlecznej

Duży, idealnie chrupki orzech laskowy zanurzony w delikatnej czekoladzie mlecznej, która kusi swoim połyskiem a potem rozpływa się w ustach i każe sięgnąć po kolejną garść przysmaku.

7

Migdał w białej czekoladzie z cynamonem

Kombinacja smaków czekolady białej, prażonych migdałów i nuty cynamonu pobudza wyobraźnię.

6

Ziarna kawy w czekoladzie deserowej

Głęboki smak prażonych ziaren brazylijskiej arabiki zanurzonych w szlachetnej czekoladzie deserowej przyniesie podniebieniu prawdziwą rozkosz. To wytrawne połączenie, które otwiera drzwi do nowego świata smaków.

5

Śliwka w czekoladzie deserowej

Przyjemny, szlachetny aromat i słodki smak suszonej śliwki, dojrzewającej w pełnym słońcu, połączony z lekką nutą wytrawności czekolady deserowej, tworzą niepowtarzalną kompozycję. Spróbuj i ciesz się pełnią smaku owoców i czekolady

1

Morela w czekoladzie deserowej

Pełne aromatu, tureckie morele suszone w słońcu, wilgotne, mięsiste i soczyste, połączone z czekoladą.

2

Agrest w czekoladzie deserowej

Polski agrest, kandyzowany – kruchy z delikatnym miąższem pełnym drobnych pesteczek, naturalny kwaskowy posmak przełamany ciemną czekoladą deserową tworzy niepowtarzalną kompozycję smakową.

3

Skórka pomarańczowa w czekoladzie deserowej

Kandyzowana skórka pomarańczowa o charakterystycznym gorzko-słodkim smaku w połączeniu z ciemną czekoladą tworzy jedyną w swoim rodzaju kompozycję smakową.

4

Wiśnia w czekoladzie deserowej

Delikatne i mięsiste w środku wiśnie, specjalnie wyselekcjonowane i duże, kandyzowane, o rubinowej barwie, oblane ciemną czekoladą to doznanie warte wszystkiego.

Uczta Dla Zmysłów

15szt_tube

Belami Choco Tube

To zwieńczenie rękodzieła z wyobraźnią o wyjątkowych walorach smakowych. Różnorodność smaków zależy od składu poszczególnych nadzień. Są między innymi jabłka w cynamonie, banany w miodzie, kawa w masie czekoladowej, wiśnie w czekoladzie, wanilia zachwycająca swym aromatem, miód z owocami, sól z karmelem.

praliny2-1-413x274

Belami Praliny Luxury

Linia Luxury gwarantuje wysokiej klasy wykonanie, powtarzalność smaku, kształtu i doznań aromatycznych. Idealnie gładka i delikatna masa wypełniająca wnętrze czekoladki to efekt mieszania składników w próżni. To subtelność, która zawładnie Twoim podniebieniem.

praliny1-1

Belami Trufle Luxury

Urzekające oryginalnym aromatem, przełamanym delikatnym ganachem, który pozostawia posmak na języku jeszcze długo po konsumpcji, znakomite trufle, to połączenie między innymi doskonałych gatunków herbat z wyśmienitą czekoladą. Prawdziwa uczta dla zmysłów.

praliny3-1

Belami Gold cups

To praliny z wybornej czekolady o oryginalnym smaku, zamknięte w eleganckim opakowaniu. Nasza mieszanka pralin owocowych oraz pralin orzechowych Gianduja stworzona jest z naturalnych składników, co gwarantuje najlepszą jakość oraz powtarzalność wyglądu i smaku. To mistrzostwo w swoim aromacie i delikatności. Doskonała harmonia między czekoladą i owocami.

Linia Luxury gwarantuje wysokiej klasy wykonanie, powtarzalność smaku, kształtu i doznań aromatycznych.